Spidskålssalat med mango og mynte
En spidskålssalat der bringer lidt tropisk stemning til middagsbordet. Denne ret er ideel som tilbehør til diverse kyllinge-, fiske- og kødretter, eller som et friskt måltid i sig selv.
Ingredienser
- 3/4-1 spidskål
- 1 moden mango
- 1 granatæble
- 10 mynteblade
- 3 spsk hasselnødder
Sådan gør du
- Vask spidskålshovedet og skær det i tynde strimler.
- Skræl mangoen og skær den i små tern.
- Halvér granatæblet og bank kernerne ud i en skål med en grydeske. Fjern de hvide hinder, som ryger ud sammen med kernerne.
- Vask mynten og hak bladene fint.
- Rist hasselnødder på en varm tør pande til de tager farve og skallen begynder at løsne sig. Kom nødderne i et viskestykke og gnub nødderne fri for skallen. Hak nødderne fint.
- Anret spidskål, mango og granatæble i en skål eller fad og pynt med mynte og nødder.
Noter
Spidskål kan erstattes af hvidkål og hasselnødder kan erstattes af mandler eller usaltede jordnødder.