Muffins med marcipan og pistacienød

Muffins

Disse lækre muffins er ikke kun en sød overraskelse, men også den perfekte følgesvend til din kaffe eller eftermiddagste.
Ret Bagværk
Antal 20 stk

Ingredienser
  

  • 250 g smør
  • 1 1/2 dl vand
  • 450 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 5 store æg eller 6 mindre æg
  • 275 g hvedemel
  • 100 g kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • usaltede, hakkede pistacienødder og hakket marcipan til pynt

Sådan gør du
 

  • Kom smør og vand i en gryde, og lun det til smørret er smeltet.
  • Pisk sukker, vanilje og æg til en tyk masse.
  • I en anden skål blandes mel, kakao og bagepulver godt og sigtes derefter i den piskede æggemasse. Dette vendes forsigtigt sammen, til dejen er næsten ensartet.
  • Det smeltede smør/vand vendes forsigtigt i dejen.
  • Lad dejen stå i ca. 10 min og vend herefter forsigtigt 2-3 gange i den, inden den kommes i muffinsforme.
  • Bruges papirsforme alene er det en fordel at anvende 2 papirsforme per muffin. Anvendes silikone muffinsforme, beklædes de med blot én papirsform per muffin. Fyld muffinformene ca. halvt op. Drys med hakket marcipan og pistacienødder.
  • Muffinsene bages ved 185 grader til de er gyldne i ca. 10-15 min. Bagetiden er meget afhængig af ovn og hvorvidt du bager i rene papirsforme eller i en anden form, så tjek med en stegenål eller lignende, hvorvidt der hænger dej fast, efter 8-10 min. Bag indtil der ikke længere er synlig dej på stegenålen.
  • Er velegnet til frysning.
Keyword Bagværk, chokolade, muffins

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.