Muffins
Disse lækre muffins er ikke kun en sød overraskelse, men også den perfekte følgesvend til din kaffe eller eftermiddagste.
Ingredienser
- 250 g smør
- 1 1/2 dl vand
- 450 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 5 store æg eller 6 mindre æg
- 275 g hvedemel
- 100 g kakao
- 1 tsk bagepulver
- usaltede, hakkede pistacienødder og hakket marcipan til pynt
Sådan gør du
- Kom smør og vand i en gryde, og lun det til smørret er smeltet.
- Pisk sukker, vanilje og æg til en tyk masse.
- I en anden skål blandes mel, kakao og bagepulver godt og sigtes derefter i den piskede æggemasse. Dette vendes forsigtigt sammen, til dejen er næsten ensartet.
- Det smeltede smør/vand vendes forsigtigt i dejen.
- Lad dejen stå i ca. 10 min og vend herefter forsigtigt 2-3 gange i den, inden den kommes i muffinsforme.
- Bruges papirsforme alene er det en fordel at anvende 2 papirsforme per muffin. Anvendes silikone muffinsforme, beklædes de med blot én papirsform per muffin. Fyld muffinformene ca. halvt op. Drys med hakket marcipan og pistacienødder.
- Muffinsene bages ved 185 grader til de er gyldne i ca. 10-15 min. Bagetiden er meget afhængig af ovn og hvorvidt du bager i rene papirsforme eller i en anden form, så tjek med en stegenål eller lignende, hvorvidt der hænger dej fast, efter 8-10 min. Bag indtil der ikke længere er synlig dej på stegenålen.
- Er velegnet til frysning.