Fuldkorns kanelsnurre

Fuldkorns Kanelsnurrer

Disse snurrer er lavet med kærlighed og en blanding af fuldkornsmel, hvilket tilføjer en ekstra dimension af næringsstoffer og fiber. Den forførende duft af kanel og sukker, kombineret med den bløde dej, vil tale til de fleste.
Ret Bagværk
Antal 12 stk

Ingredienser
  

Dej:

 • dl lun skummetmælk
 • 25 g gær
 • ½ tsk salt
 • 45 g rørsukker
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • 375 g hvid Hvede fuldkornsmel
 • 60 g blødt smør eller oliemargarine

Fyld:

 • 60 g blødt smør
 • 40 gram rørsukker
 • 1 spsk stødt kanel

Sådan gør du
 

Dej:

 • Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen grundigt til den bliver glat og sammenhængende. Er dejen for klistret tilsættes lidt mere mel, indtil dejen slipper røreskålen.
 • Lad dejen hæve i 15 min. under et viskestykke.

Fyld:

 • Kom alle ingredienserne til fyldet i en skål og rør godt indtil fyldet er blødt og ensartet. Såfremt dit smør stadig er for hårdt til at røre blødt i hånden, så sæt skålen i microovnen et par sekunder indtil smørret er gjort blødt, eller pisk fyldet med en håndmixer.
 • Efter at dejen har forhævet, rulles den ud til en firkant (ca. 30 x 45 cm). Fordel fyldet herpå med en dejskraber. Fold nu dejen ind over fyldet fra den korteste ende, og fold en gang mere, så dejen nu måler ca. 30 x 10 cm. Skær dejen ud i 2 cm brede strimler – ca. 10-12 stk. Sno hver dejstrimmel til den er ca. 20 cm lang og form den til en snegl.
 • Placer kanelsnurrerne på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve i 20-25 min. under et viskestykke.
 • Kanelsnurrerne bages ved 230 grader (varmluft 210 grader) i  ca. 10 min. Køles af på bagerist og serveres lune, evt. pyntet med lidt hvid glasur. Absolut bedst lune og kan med fordel fryses ned.
Keyword Bagværk, fuldkorn, Kanelsnurrer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.