Ingredienser:
Dej:
- 15g gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 spsk olivenolie
- 125g Hvid hvede (fuldkornsmel)
- 150g Pizza mel / Tipo 00 mel
- 2 tsk salt
Fyld:
- 1 rødløg
- 1 stor rød snack peber, skåret i tynde ringe
- 1 pk. frisk mozzarella ost i tynde skiver (125g)
- Tomat passata (fintpureret tomater) (ca. 1 dl)
- 100 – 150 g Skinke (tyndtskåret italiensk kogt skinke)
- Oregano (tørret el. frisk)
Sådan gør du:
Gæren røres ud i vandet og tilsæt dernæst olie og salt. Herefter tilsættes melet lidt efter lidt og der æltes godt. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen virker for klistret, den skal være sammenhængende som en kugle. Dejen behøver ikke at hæve og kan bruges umiddelbart, men har du tiden, så lad den hæve på køl i 2-4 timer.
Efter hævning deles dejen i 2 portioner, som hver rulles ud til en tynd pizzabund. Kom den udrullede dej på et stykke bagepapir.
Et tyndt lag tomat passata smøres ud på begge pizzabunde, herefter fordeles mozzarella ost, skinke, rødløg og peberfrugt på bundene i nævnte rækkefølge. Tilslut drysses med tørret eller frisk oregano inden pizzaen bages på en pizza bagesten i grillen (ca. 200 grader) eller i bageovnen ved 220 grader i ca. 20-25 min. til bunden er gylden og sprød.
Såfremt du bager pizzaen på pizzasten, så lad bagepapiret være under dejen de første 10 minutter, hvorefter det fjernes. På den måde slipper dejen let pizzastenen og du får en helt sprød bund.