Derfor virker Low FODMAP diæten
Problemet med luftdannelse, som medfører oppustethed, mavesmerter, diarré og/eller forstoppelse, starter typisk allerede i tyndtarmen, og handler blandt andet om manglende enzymnedbrydning. Hvis man har en irritabel tarm, og dermed har et ændret bevægelsesmønster i tarmens muskler, og man så spiser mad med et højt indhold af FODMAPS, medfører det, at maden transporteres for hurtigt gennem tyndtarmen til, at næring kan optages i blodbanen via tyndtarmen. Det betyder, at bakterier i tyktarmen nedbryder føden, og der sker derfor en øget gæringsproces i tyktarmen. Derved dannes der luftarter/gasser, der giver problemer med oppustethed og mavesmerter samt et ændret mønster i tarmbevægelserne, så man får enten diarré eller forstoppelse, eller veksler mellem begge afføringsmønstre. En low FODMAP diæt sætter groft sagt dine tarmbakterier på “skrump”, og dette giver mere ro i tarmen.
Har du brug for hjælp til Low FODMAP diæten?
Kan du genkende dig selv og dine symptomer i det beskrevne, så tøv ikke med at kontakte mig. Jeg kan hjælpe dig med at vurdere, hvorvidt low FODMAP diæten er noget for dig, og hjælpe dig med at udrede, hvilke fødevarer du eventuelt reagerer på.
Mange af mine klienter behøver ikke starte low FODMAP diæten, idet de får bedring i afførringsmønster og symptomlindring ud fra de individuelle råd, som jeg giver i forbindelse med den indledende diætbehandling. Skulle du vælge at starte på low FODMAP diæten, så lad mig guide dig og være din professionelle sparringspartner på rejsen mod en glad mave.
Kontakt mig og få hjælp til en hverdag med balance og velvære.