Veggie bolognese
En sikker vinder hos hele familien på de kødfrie dage. Fyldt med masser af grøntsager, linser og krydderurter, der leder smagsløgene hen mod det italienske køkken.
Ingredienser
- 3 gulerødder
- 250 gram champignon
- 2 stængler bladselleri
- 1 rød snackpeber
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk tomatpuré
- 2 spsk mørk balsamico eddike
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk paprika (sød)
- ½ tsk spidskommen
- 2 spsk olivenolie
- 2 dl røde linser
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 2 ds hakkede tomater alternativt 1 flaske Tomat passata
Til servering: Kogt fuldkorns pasta, bønnepasta eller blomkålsris. Revet parmesan og hakket persille til at drysse på.
Sådan gør du
- Alle grøntsager rengøres og hakkes fint, og har du en foodprocessor, så er den ideel til formålet. Start med at hakke løg, hvidløg og gulerod og kom det i en stor varm gryde med olivenolie. Hak dernæst alle øvrige grøntsager og kom det hele i gryden. Svits nu alle grøntsager i ca. 5 min.
- Tilsæt tomatpuré, balsamico og krydderier, vend det rundt og lad det stege i et par minutter. Hernæst tilsættes hakkede tomater/tomat passata, grøntsagsbouillon og røde linser. Gryden bringes i kog og småkoger i ca. 25-30 min. til alle ingredienser er møre.
- Imens tilberedes tilbehøret ex fuldkornspasta, revet parmesan og hakket persille.
- Smag veggie bolognesen til med salt og peber.
- Anret pasta i tallerkener/skåle, top med veggie bolognese og drys med revet parmesan og lidt hakket persille.