Sprød salat med glaskål og fennikel

Sprød salat med glaskål og fennikel

Lækker frisk salat med en smagfuld symfoni af sødme, sprødhed og den lakridsagtige note af fennikel. Sammen udgør disse ingredienser en dejlig salat, der er både indbydende og fuld af kontraster. Salaten er perfekt til de lune sommeraftener eller som tilbehør på middagsbordet.
Ret Salat & Grønt
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 2 glaskål (ca. 500 g)
 • 1 fennikel (ca. 300 g)
 • 1 stort æble
 • 2 håndfulde blåbær (friske)
 • 1 håndfuld mynte (friskhakket)
 • 1 citron (saften heraf)
 • 5 spsk olivenolie eller rapsolie
 • 2 spsk honning (alternativt sirup)
 • salt og peber

Sådan gør du
 

 • Start med at lave en dressing af friskpresset citronsaft og rør 2 spiseskefuld honning ud heri. Tilsæt nu olie under piskning indtil dressingen får en tyk konsistens. Smag dressingen til med salt, peber og evt. mere olie eller honning.
 • Vask og rens æble, fennikel samt glaskål og skræl glaskålen. Skær æblet i tynde både og vend dem straks med dressingen.
 • Skær nu glaskål og fennikel i meget tynde skiver (fx på mandolinjern, foodprocessor eller med en grøntsags skræller/skarp kniv). Vend glaskål og fennikel sammen med æble og dressingen i en stor skål.
 • Pynt salaten med friske blåbær og friskhakket mynte. Mynten kan udelades eller erstattes af dild.
Keyword Fennikel, Glaskål, Sommersalat
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.