Sprød pizza

Sprød pizza

Sprød pizza på grillen. Du kan tilpasse toppings efter din smag og præferencer. Tilføj friske grøntsager, oliven eller din foretrukne ost for en personlig touch. Server med en frisk salat for en fuldendt måltidsoplevelse.
Ret Nemme retter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Pizzadej:

 • 15 g gær
 • 2 dl lunkent vand
 • 1 spsk olivenolie
 • 125 g hvid hvede fuldkornsmel
 • 150 g pizza mel eller Tipo 00 mel
 • 2 tsk salt

Pizzafyld:

 • 1 rødløg
 • 1 stor rød snack peber
 • 1 pk frisk mozzarella ost 125 g
 • tomat passata fintpureret tomater (ca. 1 dl)
 • 100-150 g skinke tyndtskåret italiensk kogt skinke
 • oregano tørret eller frisk

Sådan gør du
 

Pizzadej:

 • Gæren røres ud i vandet og tilsæt dernæst olie og salt. Herefter tilsættes melet lidt efter lidt og der æltes godt. Tilsæt eventuelt mere mel, hvis dejen virker for klistret, den skal være sammenhængende som en kugle. Dejen behøver ikke at hæve og kan bruges umiddelbart, men har du tiden, så lad den hæve på køl i 2-4 timer.
 • Efter hævning deles dejen i 2 portioner, som hver rulles ud til en tynd pizzabund. Kom den udrullede dej på et stykke bagepapir.

Pizzafyld:

 • Grøntsagerne skæres i tynde skiver sammen med den friske mozzarellaost.
 • Et tyndt lag tomat passata smøres ud på begge pizzabunde, herefter fordeles mozzarella ost, skinke, rødløg og peberfrugt på bundene i nævnte rækkefølge. Tilslut drysses med tørret eller frisk oregano inden pizzaen bages på en pizza bagesten i grillen (ca. 200 grader) eller i bageovnen ved 220 grader i ca. 20-25 min. til bunden er gylden og sprød.
 • Såfremt du bager pizzaen på pizzasten, så lad bagepapiret være under dejen de første 10 minutter, hvorefter det fjernes. På den måde slipper dejen let pizzastenen og du får en helt sprød bund.
Keyword aftensmad, Pizza
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.