Sprød julerødkål med pære

Denne salat er dejlig sprød og syrlig og egner sig fortrinligt til julemad såsom andesteg eller flæskesteg. Salaten kan naturligvis varieres med fyld i form af æble og appelsin, ligesom den kan tilføjes bladselleri, hvis man ønsker det.
Ret Salat & Grønt
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 1 lille rødkål eller 1/2 stort

Marinade til rødkålen:

 • 2 spsk koldpresset raps- eller olivenolie
 • 1 citron, saft og revet skal heraf
 • 1 tsk honning

Fyld:

 • 2 pærer
 • 7 medjoul-dadler eller 1 håndfuld tørrede blåbær
 • 2 clementiner

Dressing:

 • 3 spsk koldpresset raps- eller olivenolie
 • 2 spsk balsamico
 • 1 spsk honning
 • salt og peber

Knas:

 • 50 g pekannødder
 • 1 spsk smør
 • 2 spsk flydende honning eller sirup
 • 1 knsp salt

Sådan gør du
 

 • Fjern de yderste blade på rødkålshovedet, skyl rødkålen og skær stokken af. Del rødkålen i 2 og snit den nu meget fint enten i hånden eller på et mandolinjern.
 • Vask citronen, riv skallen og pres herefter saften af citronen. Rør olivenolie og honning i sammen med citronsaft og skal. Læg kålen i en frysepose og hæld marinaden over. Ryst posen godt, så marinaden fordeler sig godt i kålen og læg posen med kål på køl i min. 10 timer. Vend gerne posen et par gange undervejs.

Knas

 • Rist nødderne gyldne på en tør pande i et par min. Tilsæt smør, honning og et nip slat, og lad det stege i endnu et par min. , til nødderne er karameliserede. Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem størkne. Hvis du vælger at lave nødderne i god tid er det vigtigt at du opbevarer dem lufttæt efter nedkøling, for at bevare sprødheden.

Dressing

 • Pisk balsamico, olie, honning og lidt salt og peber sammen. Smag dressingen til.

Fyld

 • Udsten dadlerne og skær dem i kvarte. Skræl mandarinen og del den i små både og sørg for at fjerne alt hvidt skræl. Vask pærerne, fjern kernehus og skær dem i tynde både.
 • Når rødkålen er marineret, vendes først dressingen i, og dernæst pærer og dadler. Anret salaten i en fad/skål og pynt med mandarin. Salaten kan sagtens opbevares på køl inden servering og knas tilsættes som sidste pynt på salaten lige inden servering.
Keyword jul, Rødkålssalat
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.