Sprød blomkålssalat

Sprød blomkålssalat

Rigtig mange går i en stor bue udenom blomkål, fordi de forbinder den med dårlige oplevelser i form af udkogt og lettere stinkende blomkål. Men sådan behøver blomkål slet ikke at blive tilberedt. Blomkål skal gerne have bid, hvad enten den serveres rå, stegt eller dampet. Der er et utal af variationsmuligheder, og denne salat er blot en af de mange.
Ret Salat & Grønt
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1/2 blomkål
  • 1 æble
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 citron, revet skal heraf
  • 1 håndfuld saltede mandler

Dressing:

  • 2 spsk koldpresset raps- eller olivenolie
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 spsk honning
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at rive citronskal. Dernæst press saften ud af citronen og rør den sammen med de resterende ingredienser til dressingen. Smag til med salt og peber.
  • Vask og skær blomkålen i små tynde skiver, kom dem i en skål.
  • Æblet skæres i tynde både og marineres i en skål med dressingen, så de ikke bliver brune.
  • Persillen hakkes groft og vendes i blomkålen sammen med æbler, dressing og tørrede tranebær.
  • Salaten drysses med revet citronskal og pyntes med saltede mandler.
Keyword blomkål, Blomkålssalat, Salat
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.