Sprød blomkålssalat
Rigtig mange går i en stor bue udenom blomkål, fordi de forbinder den med dårlige oplevelser i form af udkogt og lettere stinkende blomkål. Men sådan behøver blomkål slet ikke at blive tilberedt. Blomkål skal gerne have bid, hvad enten den serveres rå, stegt eller dampet. Der er et utal af variationsmuligheder, og denne salat er blot en af de mange.
Ingredienser
- 1/2 blomkål
- 1 æble
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 citron, revet skal heraf
- 1 håndfuld saltede mandler
Dressing:
- 2 spsk koldpresset raps- eller olivenolie
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 spsk honning
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at rive citronskal. Dernæst press saften ud af citronen og rør den sammen med de resterende ingredienser til dressingen. Smag til med salt og peber.
- Vask og skær blomkålen i små tynde skiver, kom dem i en skål.
- Æblet skæres i tynde både og marineres i en skål med dressingen, så de ikke bliver brune.
- Persillen hakkes groft og vendes i blomkålen sammen med æbler, dressing og tørrede tranebær.
- Salaten drysses med revet citronskal og pyntes med saltede mandler.