Spidskålstzatziki

Spidskålstzatziki

Spidskålstzatziki er en forfriskende og kreativ variation af den klassiske tzatziki, der normalt er lavet kun med agurk. Denne version integrerer den sprøde tekstur og lette peberagtige smag af spidskål for at skabe en unik og velsmagende dip eller dressing
Ret Salat & Grønt
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 5 dl græsk yoghurt
  • 1/4-1/2 spidskål ca. 250 g
  • 1/2 agurk
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 spsk raps- eller olivenolie
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Vask spidskålen og snit den fint.
  • Vask agurken og riv den på rivejernet.
  • Kom græsk yoghurt, spidskål og agurk i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt presset hvidløg, olie og spidskommen og smag til med salt og peber.

Noter

Tip: Opskriften kan piftes op med hakket frisk persille, purløg eller mynte efter smag. Såfremt du lader tzatzikien trække i køleskabet, skal du være bevidst om at hvidløgs smagen bliver mere intens jo længere tid den trækker, og såfremt du foretrækker knapt så intens hvidløgssmag, kan du nøjes med at tilsætte 1 fed i stedet for 2 fed hvidløg.
Keyword græsk mad, tilbehør, tzatkiki
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.