Sommerspidskål

Sommer spidskålssalat

Spidskål har mange anvendelsesmetoder, og den spidskål vi får om sommeren, er mere spæd og let i bladene, end den kål vi køber om vinteren. Denne salat kan med lethed kreeres ud fra, hvad der lige er til rådighed i køleskabet, da både frugt og grønt sagtens kan varieres.
Ret Salat & Grønt
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1/2 lille spidskål
  • 1 æble
  • 1 rød snackpeber
  • 2 håndfulde ærter friske eller fra frost
  • 2 spsk granatæblekerner
  • 1 stor håndfuld persille
  • lidt ristede nødder til pynt

Sådan gør du
 

  • Til denne salat lavede jeg denne olie-eddike dressing, som det første (INDSÆT LINK). Herefter skæres æblerne ud i tern.
    Ofte tilsætter jeg først dressing til mine salater lige inden servering, så salatskålen får lov til at bevare sin sprødhed. Til denne salat valgte jeg dog at tilsætte dressing først til æbleternene, så de blev vendt godt rundt i den syrlige dressing.
  • Herefter snittes de resterende grøntsager og tilsættes i skålen med æblerne.
  • Ærterne tøes op på forhånd eller skylles og sigtes under lunken vand. Granatæblekerne kan enten købes pillet eller bankes ud i en tom skål med en grydeske.
  • Persillen grofthakkes og vendes i sammen med ærter og granatæblekerner – man kan med fordel gemme en smule persille til pynt.
  • Det hele vendes godt rundt med dressingen, og salaten sættes på køl i 1/2 times tid. Dette bidrager til at kålen mørner lidt og falder sammen.
  • Mængden af dressing til denne salat afhænger lidt af hvor stort spidskålshovedet er. Start med at tilsætte lidt ad gangen og vurder om den behøver mere.
Keyword antiinflammatorisk kost, Salat, salat med frugt og grønt, Spidskålssalat, tilbehør
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.