Saltmandler og saltlakridsmandler
Mandler er ofte populært i bagværk, salater og som en sund snack i sig selv. Denne opskrift giver et ekstra twist på mandler som vi kender dem, ved at tilføje en saltet eller lakridsagtig smag. Brug mandlerne som topping på diverse salater eller spis dem, når den lille sult melder sig.
Ingredienser
Saltmandler:
- 2 dl vand
- 1 spsk groft salt
- 200 g mandler
Saltlakridsmandler:
- 1,5 dl vand
- 2 tsk salt
- 2 spsk lakridsrodspulver eksempelvis den fra Urtekram
- 200 g mandler
Sådan gør du
Saltmandler:
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Hæld vand og salt på en pande og lad det koge op. Tilsæt mandlerne og rør rundt, indtil vandet er fordampet.
- Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 minutter.
- Tag mandlerne ud og lad dem afkøle på et viskestykke. Smag på mandlerne. Såfremt du synes, at mandlerne er for salte, kan du give dem en nuldre tur i viskestykket, sådan at du fjerner lidt af saltet.
- Efter afkøling hældes mandlerne i et tætsluttende glas eller beholder, og de er klar til at blive spist.
Saltlakridsmandler:
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Hæld vand, salt og 1 spsk lakridspulver på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk. Tilsæt mandlerne og rør rundt, indtil vandet er fordampet.
- Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 minutter. Tag mandlerne ud og lad dem afkøle.
- Hæld mandlerne i en frysepose med 1 spsk lakridspulver og ryst posen, så pulveret fordeles på mandlerne.
- Hæld mandlerne i et tætsluttende glas eller anden beholder, og de er klar til at blive spist.