
Salat med fennikel og pekannødder
En forfriskende salat med ingredienser, der ikke kun er sunde og nærende, men også smagsfulde og fuld af kontraster, hvilket gør den til et indbydende valg for enhver, der ønsker at nyde en let og lækker salat.
Ingredienser
- 2 hoveder hjertesalat
- 1 håndfuld ærter friske eller frosne
- 1 fennikel
- 1 æble
- 1 håndfuld pekannødder
Dressing:
- 6 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 1 spsk honning eller ahornsirup
- 1 tsk sød sennep
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at tørrist pekannødderne på en pande, og sæt dem til afkøling.
- Dressingen piskes sammen i en skål og stilles til side til senere.
- Vask salathovederne og dup dem tørre med et rent viskestykke eller i en salatslynge. Salaten plukkes i grove stykker og kommes i en skål.
- Ærterne optøes eller bælges, og vendes i salaten.
- Fennikel skæres i strimler og æblerne i tynde både, som herefter også vendes i salatblandingen.
- Til sidst vendes salatdressingen i, og salaten anrettes i en skål eller et fad og pyntes med de ristede pekannødder.