Kurvebrød

Rustikt kurvebrød

Et rustikt kurvebrød er ideelt til at blive delt ved bordet, brækket i store stykker og måske serveret med smør, ost eller som tilbehør side til supper og gryderetter. Det er et brød, der lægger vægt på den simple og autentiske fornøjelse ved god bagning.
Ret Bagværk
Antal 1 stk

Ingredienser
  

 • 180 g rugmel
 • 4 dl kogende vand
 • 4 dl lunkent vand
 • 50 g gær
 • 4 tsk salt
 • 2 spsk rapsolie
 • 2 tsk rørsukker
 • 300 g speltmel
 • 250 g hvid hvede eller andet fuldkornsmel
 • 250 g hvedemel

Sådan gør du
 

 • Rør det kogende vand og de 180 g rugmel godt sammen, og lad det stå på køkkenbordet i et par timer (eller natten over i køleskabet).
 • Bland så lunkent vand i blandingen og opløs gæren heri. 
 • Tilsæt salt og resten af melet gradvis og ælt dejen rigtig godt igennem på røremaskine eller i hånden. Lad dejen hæve i en skål i 1 time.
 • Ælt dejen godt igennem igen, og læg den i en hævekurv (drysset godt med mel indvendigt) til hævning i 1 times tid, inden den forsigtigt vendes ud på bagepladen og bages ved 175 grader varmluft i ca. 65-70 min.
Keyword Bagværk, Brød
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.