Rustikt kurvebrød
Et rustikt kurvebrød er ideelt til at blive delt ved bordet, brækket i store stykker og måske serveret med smør, ost eller som tilbehør side til supper og gryderetter. Det er et brød, der lægger vægt på den simple og autentiske fornøjelse ved god bagning.
Ingredienser
- 180 g rugmel
- 4 dl kogende vand
- 4 dl lunkent vand
- 50 g gær
- 4 tsk salt
- 2 spsk rapsolie
- 2 tsk rørsukker
- 300 g speltmel
- 250 g hvid hvede eller andet fuldkornsmel
- 250 g hvedemel
Sådan gør du
- Rør det kogende vand og de 180 g rugmel godt sammen, og lad det stå på køkkenbordet i et par timer (eller natten over i køleskabet).
- Bland så lunkent vand i blandingen og opløs gæren heri.
- Tilsæt salt og resten af melet gradvis og ælt dejen rigtig godt igennem på røremaskine eller i hånden. Lad dejen hæve i en skål i 1 time.
- Ælt dejen godt igennem igen, og læg den i en hævekurv (drysset godt med mel indvendigt) til hævning i 1 times tid, inden den forsigtigt vendes ud på bagepladen og bages ved 175 grader varmluft i ca. 65-70 min.