Rødkålssalat med appelsin og granatæble

Rødkålssalat med appelsin og granatæble

Nem og lækker rødkålssalat, som er perfekt til blandt andet julebordet. Brug en frisk rødkålssalat som en sund variation imellem det ofte fede julemad, man får gennem december måned. Rødkålssalaten kan med fordel laves en dag i forvejen, da den holder sig godt på køl.
Ret Salat & Grønt
Antal 4

Ingredienser
  

 • 1/2 rødkål
 • 2 æbler
 • 1 granatæble
 • 2 appelsiner
 • 3 spsk æblesirup

Sådan gør du
 

 • Pil de yderste bløde blade af rødkålshovedet, og vask rødkålshovedet under rindende vand. (Tag evt. handsker på, så du undgår at få blå fingre, når du skal snitte rødkålen).
 • Skær rødkålen midt over, og fjern stokken på den halvdel, som du skal bruge. Snit rødkålen fint (eller groft efter smag) og kom det i en skål. 
 • Tag granatæblet og rul det evt. på et skærebræt, så du løsner kernerne lidt. Del så granatæblet i to halve og slå kernerne ud ved at banke på hver halvdel med en grydeske. Dette gøres bedst over køkkenvasken, ned i en skål, der opsamler kernerne (og saften). Sørg for at få mest mulig af saften med også, da den bidrager som dressing til salaten. 
 • Skær skrællen af appelsinerne, og skær hver enkelt appelsinfilet fri. Når alle fileterne er skåret ud, presses saften ud af det resterende og gemmes sammen med appelsinfileterne.
 • Vask æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i små stykker. Æblet blandes med appelsinfilterne, granatæblekernerne og deres saft.
 • Bland rødkålen med 3 spsk æblesirup og vend så appelsin, æble og granatæblekerner i og anret på fad eller i skål. Smag til og tilsæt evt. lidt mere æblesirup, hvis du synes. Efter smag kan salaten pyntes med hakkede valnødder eller hasselnødder.
 • Rødkålssalaten kan serveres til det meste, og kan sagtens holde sig et par dage på køl.
Keyword kålsalat, Salat, tilbehør
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.