Rødbedesalat
Som med alle andre salater, kan rødbedesalat også variere i det uendelige. Denne variation er suppleret med belugalinser, æbler, persille og fetaost, som passer perfekt til de mørke, regnfulde efterårsdage.
Ingredienser
- 3 rødbeder ca. 500 g
- 2 æbler
- 1 dl belugalinser
- 50 g fetaost
- 1 bt persille
- 2 spsk ristede og saltede græskarkerner eller nødder
Dressing:
- 1 spsk æblecidereddike
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk ahornsirup
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog belugalinserne efter anvisning på posen. Pisk dressingen sammen. Når linserne er kogt og drænet for kogevandet, tilsættes de halvdelen af dressingen og sættes til afkøling.
- Rens og skræl rødbederne og riv dem på rivejern eller i en foodprocessor. Skær æblerne i tynde både og vend æblebådene i resten af dressingen.
- Finthak persillen, klargør fetaosten og nødder/kerner til drys.
- vend nu rødbede og belugalinser i en stor skål, tilsæt æblebåde med dressing (gem eventuelt lidt både til pynt). Anret salaten på et fad eller i en skål, og pynt med persille, fetaost og nødder/frø.