Rødbedesalat

Rødbedesalat

Som med alle andre salater, kan rødbedesalat også variere i det uendelige. Denne variation er suppleret med belugalinser, æbler, persille og fetaost, som passer perfekt til de mørke, regnfulde efterårsdage.
Ret Salat & Grønt
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 rødbeder ca. 500 g
  • 2 æbler
  • 1 dl belugalinser
  • 50 g fetaost
  • 1 bt persille
  • 2 spsk ristede og saltede græskarkerner eller nødder

Dressing:

  • 1 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk ahornsirup
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Kog belugalinserne efter anvisning på posen. Pisk dressingen sammen. Når linserne er kogt og drænet for kogevandet, tilsættes de halvdelen af dressingen og sættes til afkøling.
  • Rens og skræl rødbederne og riv dem på rivejern eller i en foodprocessor. Skær æblerne i tynde både og vend æblebådene i resten af dressingen.
  • Finthak persillen, klargør fetaosten og nødder/kerner til drys.
  • vend nu rødbede og belugalinser i en stor skål, tilsæt æblebåde med dressing (gem eventuelt lidt både til pynt). Anret salaten på et fad eller i en skål, og pynt med persille, fetaost og nødder/frø.
Keyword Rødbede, Rødbedesalat, Salat
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.