Rød spidskålssalat med medjoul-dadler

Mange forbinder dadler med jul, og især denne salat er da også velegnet til julebordet. Retten kan dog også sagtens serveres året rundt, idet den også kan bruges som en let frokost eller som tilbehør til aftensmaden.
Ret Salat & Grønt
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 rødt spidskål
  • 2 æbler
  • 1 håndfuld granatæblekerner
  • 4 medjoul-dadler
  • 1 håndfuld valnødder til pynt

Dressing:

  • 3 spsk oliven- eller rapsolie
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk honning
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Dressingen piskes sammen og stilles til side.
  • Spidskål snittes fint, og æblerne skæres i tynde både.
  • Spidskålen og æblerne kommes i en skål og overdrysses med granatæblekernerne og vendes i dressingen.
  • Medjoul-dadlerne snittes i strimler og der pyntes med dadler såvel som valnødder på toppen af salaten.
Keyword antiinflammatorisk kost, Salat
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.