Rød spidskålssalat med medjoul-dadler
Mange forbinder dadler med jul, og især denne salat er da også velegnet til julebordet. Retten kan dog også sagtens serveres året rundt, idet den også kan bruges som en let frokost eller som tilbehør til aftensmaden.
Ingredienser
- 1 rødt spidskål
- 2 æbler
- 1 håndfuld granatæblekerner
- 4 medjoul-dadler
- 1 håndfuld valnødder til pynt
Dressing:
- 3 spsk oliven- eller rapsolie
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1 spsk honning
- salt og peber
Sådan gør du
- Dressingen piskes sammen og stilles til side.
- Spidskål snittes fint, og æblerne skæres i tynde både.
- Spidskålen og æblerne kommes i en skål og overdrysses med granatæblekernerne og vendes i dressingen.
- Medjoul-dadlerne snittes i strimler og der pyntes med dadler såvel som valnødder på toppen af salaten.