Rød linsesuppe med rugbrødscroutoner
Rød linsesuppe har en fyldig smag med krydrede undertoner fra paprika og chili. Rugbrødscroutoner tilføjer en sprød og hjertelig dimension.
Equipment
- 1 blender eller stavblender
Ingredienser
- 4 rødløg
- 1 stort fed hvidløg
- 6 gulerødder
- 2 røde peberfrugter
- 2 spsk oliven- eller rapsolie
- 1,4 liter vand
- 3 spsk grøntsagsbouillon pulver
- 200 g tomatpassata/tomatpuré
- 1 tsk paprika
- 225 g røde linser skyllede
- Salt og peber
- Eventuelt lidt chilli
Sådan gør du
Suppen:
- Skær rødløg og peberfrugter i grove stykker og hak hvidløget.
- Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
- Varm olien op i en stor tykbundet gryde og svits løg og gulerødder heri. Tilsæt peberfrugter og svits det hele godt, inden der tilsættes paprika, tomatpuré og evt. lidt chilli.
- Kom nu vand, bouillonpulver og linser i gryden og kog det hele i 20-25 min. til alle grøntsager og linser er blevet møre.
- Blend suppen til den er glat og kom den tilbage i gryden. Smag suppen til med salt og peber og kog suppen op og lad den simre til den samler sig.
- Servér suppen og pynt med rugbrødscroutoner/rugbrødschips, samt lidt frisk persille.
Rugbrødscroutoner:
- Skær rugbrød i små tern og kom dem i en frostpose med lidt olivenolie/hvidløgsolie og fordel olien på de små tern.
- Fordel nu de små rugbrødstern på bagepapir og rist dem sprøde på en bageplade i ca. 15 min. ved 200 grader (ikke varmluft). Vend rugbrødsternene undervejs.