Rød linsesuppe med rugbrødscroutoner

Rød linsesuppe med rugbrødscroutoner

Rød linsesuppe har en fyldig smag med krydrede undertoner fra paprika og chili. Rugbrødscroutoner tilføjer en sprød og hjertelig dimension.
Ret Nemme retter
Antal 4 personer

Equipment

  • 1 blender eller stavblender

Ingredienser
  

  • 4 rødløg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 6 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk oliven- eller rapsolie
  • 1,4 liter vand
  • 3 spsk grøntsagsbouillon pulver
  • 200 g tomatpassata/tomatpuré
  • 1 tsk paprika
  • 225 g røde linser skyllede
  • Salt og peber
  • Eventuelt lidt chilli

Sådan gør du
 

Suppen:

  • Skær rødløg og peberfrugter i grove stykker og hak hvidløget.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
  • Varm olien op i en stor tykbundet gryde og svits løg og gulerødder heri. Tilsæt peberfrugter og svits det hele godt, inden der tilsættes paprika, tomatpuré og evt. lidt chilli.
  • Kom nu vand, bouillonpulver og linser i gryden og kog det hele i 20-25 min. til alle grøntsager og linser er blevet møre.
  • Blend suppen til den er glat og kom den tilbage i gryden. Smag suppen til med salt og peber og kog suppen op og lad den simre til den samler sig.
  • Servér suppen og pynt med rugbrødscroutoner/rugbrødschips, samt lidt frisk persille.

Rugbrødscroutoner:

  • Skær rugbrød i små tern og kom dem i en frostpose med lidt olivenolie/hvidløgsolie og fordel olien på de små tern.
  • Fordel nu de små rugbrødstern på bagepapir og rist dem sprøde på en bageplade i ca. 15 min. ved 200 grader (ikke varmluft). Vend rugbrødsternene undervejs.
Keyword nem aftensmad, suppe
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.