Rabarber og bær crumble

En crumble er altid en sikker vinder på dessertbordet, og kan varieres alt efter hvilken slags slags bær eller frugt, man har tilgængelig. Denne version er lavet med en blanding af friske rabarber og røde stikkelsbær, med et havregrynsbaseret låg.
Ret Bagværk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Fyld:

  • 250 g rabarber
  • 250 g røde stikkelsbær
  • 100 g rørsukker

Crumble:

  • 200 g havregryn
  • 100 g rørsukker
  • 100 g koldt smør
  • 2 tsk vaniljepulver

Sådan gør du
 

  • Ovnen tændes på 200 grader.
  • Smør en tærteform med en smule smør.
  • Rabarberen skylles og skæres i 1 cm tern. Rabarber og stikkelsbær vendes med sukkeret i tærteformen.
  • Alle dele til crumblen røres sammen/smuldres til en dej, der fordeles oven på rabarber/stikkelsbærblandingen i tærteformen.
  • Crumblen bages i ca. 20 min. indtil den er lækker gylden og sprød på toppen.
  • Afkøl crumblen og server den med enten creme fraiche eller vaniljeis til.
Keyword Crumble, glutenfri kage, Rabarber, Stikkelsbær
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.