Rabarber og bær crumble
En crumble er altid en sikker vinder på dessertbordet, og kan varieres alt efter hvilken slags slags bær eller frugt, man har tilgængelig. Denne version er lavet med en blanding af friske rabarber og røde stikkelsbær, med et havregrynsbaseret låg.
Ingredienser
Fyld:
- 250 g rabarber
- 250 g røde stikkelsbær
- 100 g rørsukker
Crumble:
- 200 g havregryn
- 100 g rørsukker
- 100 g koldt smør
- 2 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Ovnen tændes på 200 grader.
- Smør en tærteform med en smule smør.
- Rabarberen skylles og skæres i 1 cm tern. Rabarber og stikkelsbær vendes med sukkeret i tærteformen.
- Alle dele til crumblen røres sammen/smuldres til en dej, der fordeles oven på rabarber/stikkelsbærblandingen i tærteformen.
- Crumblen bages i ca. 20 min. indtil den er lækker gylden og sprød på toppen.
- Afkøl crumblen og server den med enten creme fraiche eller vaniljeis til.