Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber er super lækkert og virkelig nemt at lave. De kan bruges til at hav af retter, blandt andet som ingrediens i salater eller på vaniljeskyren til morgenmad. Lav gerne en større portion og frys ned i små portioner efter syltning.
Ret Salat & Grønt
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 250 g rabarber
  • 2-2 1/2 dl sukker

Sådan gør du
 

  • Rabarberen renses og skåres i små stykker. Herefter kommes de i en skål og overhældes med sukker.
  • Vend sukkeret godt rundt og lad rabarberne trække til næste dag indtil sukkeret har trukket væske ud af rabarberen.
  • Væsken drænes herefter og koges op i en gryde.
  • Rabarberne kommes på rene syltetøjsglas og overhældes med den kogende væske. Glassene lukkes straks og sættes på køl.
  • De råsyltede rabarber kan bruges efter 1-2 dage på køl, og kan holde sig i ca. 1 uge. De kan også fryses ned i mindre portioner, og bliver faktisk bedre og mere chewy af en tur i fryseren. Jeg fryser dem ofte i drænet tilstand, for så er de nemme at tø op og komme direkte i salaten. Selve væden fra syltningen kan man også bruge som en sirup, når du laver dressing eller i en dessert.
Keyword Rabarber, tilbehør
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.