Råsyltede rabarber
Råsyltede rabarber er super lækkert og virkelig nemt at lave. De kan bruges til at hav af retter, blandt andet som ingrediens i salater eller på vaniljeskyren til morgenmad. Lav gerne en større portion og frys ned i små portioner efter syltning.
Ingredienser
- 250 g rabarber
- 2-2 1/2 dl sukker
Sådan gør du
- Rabarberen renses og skåres i små stykker. Herefter kommes de i en skål og overhældes med sukker.
- Vend sukkeret godt rundt og lad rabarberne trække til næste dag indtil sukkeret har trukket væske ud af rabarberen.
- Væsken drænes herefter og koges op i en gryde.
- Rabarberne kommes på rene syltetøjsglas og overhældes med den kogende væske. Glassene lukkes straks og sættes på køl.
- De råsyltede rabarber kan bruges efter 1-2 dage på køl, og kan holde sig i ca. 1 uge. De kan også fryses ned i mindre portioner, og bliver faktisk bedre og mere chewy af en tur i fryseren. Jeg fryser dem ofte i drænet tilstand, for så er de nemme at tø op og komme direkte i salaten. Selve væden fra syltningen kan man også bruge som en sirup, når du laver dressing eller i en dessert.