Hvidkålssalat

Orientalsk hvidkålssalat

Enkel og hurtig salat, hvor den søde chilisauce tilføjer et orientalsk twist. Nigellafrøene bidrager med en nøddeagtig smag, mens de ristede sesamkerner skaber sprødhed i salaten. Samlet set er denne orientalske hvidkålssalat en smagsoplevelse, der bringer en appetitvækkende og eksotisk karakter til bordet. Er man ikke til det stærke, kan man blot tilføje en beskeden mængde chilisauce eller give salaten lidt mere syre i form af citronsaften. Salaten er ideel som et let måltid på travle dage eller som et friskt tilbehør til hovedretten.
Ret Salat & Grønt
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g hvidkål kan erstattes af spidskål
  • 1 lille citron saften heraf
  • 0,75 dl sød chilisauce
  • 1 håndfuld sesamfrø
  • 1 tsk nigella frø kan udelades

Sådan gør du
 

  • Skyl hvidkålen og snit den meget fint. Kom den i en skål og pres citronsaften over – citronens syre mørner kålen en smule.
  • Skræl gulerødderne og riv dem groft. Bland de revne gulerødder med hvidkålen, og tilsæt sød chilisauce lidt efter lidt, smag til undervejs, og tilfør kun den mængde chilisauce, som du finder passende.
  • Rist sesamfrø på en tør og varm pande. Drys de ristede sesamfrø og lidt nigellafrø over salaten inden servering.
Keyword antiinflammatorisk kost, Hvidkål, kålsalat, Orientalsk kålsalat
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.