Minestrone suppe

Minestronesuppe er en klassisk italiensk suppe, der er fyldt med farverige grøntsager og pasta, i form af suppehorn. Du kan tilpasse opskriften ved at tilføje andre grøntsager eller bytte pastaen ud med quinoa for en sundere version.
Ret Nemme retter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 1 stort rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 porre
 • 2 pastinakker/persille rødder eller 3 kartofler
 • 3 gulerødder
 • 1 spsk olivenolie
 • 50 g røget mørbrad eller røget bacon
 • 2 tsk timian
 • 1 liter grøntsags bouillon
 • 1 liter tomat passata eller hakkede tomater
 • 120 g fuldkorns suppehorn

Sådan gør du
 

 • Start med at gøre alle grøntsager klar. Finthak løg og hvidløg, skær porren i tynde ringe og skær pastinak/persillerødder/kartofler og gulerødder små fine tern. Svits rødløg og hvidløg i olivenolie til løgene er blevet klare.
 • I en stor gryde svitses rødløg og hvidløg i olivenolie til løgene er blevet klare.
 • Tilsæt røget mørbrad eller bacon og steg det gyldent. Til slut tilsættes suppehorn og koges i min. den tid som er angivet på emballagen, men typisk kræver kogning i tomatsuppen lidt længere tid end, hvis det var i rent vand. Så test om pastaen er kogt ”al dente” før du slukker for kogepladen.
 • Tilsæt resten af grøntsagerne og timian og svits ca. 5 min. til alle grøntsager er let svitset.
 • Tilsæt tomat passata og bouillon og kog suppen under låg i ca. 15-20 min. eller indtil alle grøntsagerne er kogt møre.
 • Til slut tilsættes suppehorn og koges i min. den tid som er angivet på emballagen, men typisk kræver kogning i tomatsuppen lidt længere tid end, hvis det var i rent vand. Så test om pastaen er kogt ”al dente” før du slukker for kogepladen.
 • Servér minestrone suppen med det samme og eventuelt tilføj lidt hakket persille på toppen eller lidt revet parmesan ost.
Keyword aftensmad, nem aftensmad, suppe
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.