Minestrone suppe
Minestronesuppe er en klassisk italiensk suppe, der er fyldt med farverige grøntsager og pasta, i form af suppehorn. Du kan tilpasse opskriften ved at tilføje andre grøntsager eller bytte pastaen ud med quinoa for en sundere version.
Ingredienser
- 1 stort rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 porre
- 2 pastinakker/persille rødder eller 3 kartofler
- 3 gulerødder
- 1 spsk olivenolie
- 50 g røget mørbrad eller røget bacon
- 2 tsk timian
- 1 liter grøntsags bouillon
- 1 liter tomat passata eller hakkede tomater
- 120 g fuldkorns suppehorn
Sådan gør du
- Start med at gøre alle grøntsager klar. Finthak løg og hvidløg, skær porren i tynde ringe og skær pastinak/persillerødder/kartofler og gulerødder små fine tern. Svits rødløg og hvidløg i olivenolie til løgene er blevet klare.
- I en stor gryde svitses rødløg og hvidløg i olivenolie til løgene er blevet klare.
- Tilsæt røget mørbrad eller bacon og steg det gyldent. Til slut tilsættes suppehorn og koges i min. den tid som er angivet på emballagen, men typisk kræver kogning i tomatsuppen lidt længere tid end, hvis det var i rent vand. Så test om pastaen er kogt ”al dente” før du slukker for kogepladen.
- Tilsæt resten af grøntsagerne og timian og svits ca. 5 min. til alle grøntsager er let svitset.
- Tilsæt tomat passata og bouillon og kog suppen under låg i ca. 15-20 min. eller indtil alle grøntsagerne er kogt møre.
- Til slut tilsættes suppehorn og koges i min. den tid som er angivet på emballagen, men typisk kræver kogning i tomatsuppen lidt længere tid end, hvis det var i rent vand. Så test om pastaen er kogt ”al dente” før du slukker for kogepladen.
- Servér minestrone suppen med det samme og eventuelt tilføj lidt hakket persille på toppen eller lidt revet parmesan ost.