Lynstegte rosenkål
Lynstegte rosenkål er en hurtig og lækker måde at tilberede denne lille kåltype. Rosenkålene kan serveres til de fleste varme retter som tilbehør til eksempelvis farsbrød, frikadeller, stegt kylling eller fisk. Du kan tilpasse opskriften ved at tilføje andre krydderier eller ingredienser, såsom citronsaft, bacon eller ristede nødder, for at give ekstra smagsdimensioner
Ingredienser
- 400 gram rosenkål
- 1 spsk akaciehonning
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk estragon eller persille friskhakket
- Salt og peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Vask og rens rosenkålen og fjern de yderste blade og skær det nederste af bunden af. Halvér nu rosenkålene.
- Varm en wok eller pande og kom lidt olie i. Når panden er varm kommes rosenkålene i og steges et par minutter før du tilsætter honning og citron. Steg nu rosenkålene videre indtil de har taget lidt farve, de skal ikke steges mere end de stadig har bid.
- Til slut anrettes de stegte rosenkål i en skål og pyntes med friskhakket persille.