Kylling lasagne

Lasagne med kylling og spinat

Denne lasagne har en rig og smagsfuld kombination af kylling, spinat, tomatsauce og den cremede bechamelsauce. Server lasagnen med en frisk salat som tilbehør.
Ret Nemme retter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 450 g hakket kyllingekød
 • 2 spsk oliven- eller rapsolie
 • 2 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 gulerødder
 • 2 soltørrede tomater
 • 500 g tomat pasata el hk. tomater
 • 2 tsk hønsebouillon pulver
 • 1 tsk basilikum tørret
 • 1 tsk oregano tørret
 • ½ tsk paprika
 • ¼ tsk gurkemeje kan udelades
 • salt
 • friskkværnet peber
 • 350 g spinat frossen og helbladet
 • 9 fuldkorns lasagneplader
 • 50 g revet ost eller frisk mozzarella

Bechamelsauce:

 • 5 dl mælk
 • spsk mel
 • Salt
 • Peber
 • 1/4-1/2 revet muskatnød
 • 50 g revet ost eller frisk mozzarella

Sådan gør du
 

 • Optø spinaten og pres væden fra og stil den til side.
 • Klargør grøntsagerne. Løg og hvidløg hakkes, mens de soltørrede tomate snittes fint og gulerødder skrælles og rives groft på et rivejern.
 • Brun løg og hvidløg i olien og tilsæt kyllingekødet steg til det er brunet godt. Tilsæt soltørrede tomater og de revne gulerødder og svits det med inden tomat passata tilsættes. Tilsæt nu oregano, basillikum, paprika, gurkemeje og bouillonpulver og rør godt rundt. Lad nu tomat/kyllingesaucen koge under låg ved middel varme i ca. 15-20 minutter inden den til slut smages til med salt og friskkværnet peber.
 • Mens tomat/kyllingesaucen koger, tilberedes bechamelsaucen. Start med at komme 1 dl mælk i en gryde og pisk melet i lidt efter lidt og pisk indtil at melet er helt opløst og uden klumper. Varm gryden op og tilsæt nu resten af mælken lidt efter lidt, mens der piskes. Sovsen skal koge i 2 minutter under omrøring inden den tilsættes osten, rør rundt indtil osten er smeltet. Til slut smages saucen til med salt, muskatnød og lidt peber. Lad bechamelsaucen stå ved lav varme.
 • Tag et passende stort ildfast fad og start med at komme lidt bechamelsauce i bunden, bare lige nok til at ligge de første 3 lasagneplader på. Kom nu skiftevis tomat/kyllingesauce, spinat og bechamelsauce på og afslut med et lag bechamelsauce og drys med ost på toppen. Lasagnen bages midt i ovnen i ca. 45 min. ved 200 grader.
 • Lasagnes serveres med en god blandet salat eller råkost til.
Keyword aftensmad, lasagne, nem aftensmad
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.