Kyllingedeller
Kyllingefrikadeller er en velsmagende og proteinrig ret, hvor de traditionelle svindekødsfrikadeller har fået et twist. Disse kyllingedeller er alsidige og kan serveres som en hovedret, i wraps, i pita eller som en del af en buffet. Opskriften kan også tilpasses ved at eksperimentere med forskellige krydderier eller tilsætte revne grøntsager som gulerødder eller squash for ekstra smag og tekstur. Forvent dog at dejen vil blive mere fugtig.
Ingredienser
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 fed hvidløg presset
- 1 løg finthakket
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl mælk
- 1½ tsk salt
- ¼ tsk peber kværnet
- ½ tsk paprika edelsüss
- ½ tsk gurkemeje
- rapsolie eller oliemargarine til stegning
Sådan gør du
- Kom det hakkede kyllingekød i en røreskål og hak det i mindre stykker med en grydeske. Kom nu alle ingredienser oveni kødet og rør godt og længe, så farsen bliver ensartet og sammenhængende.
- Tag farsen ud af køleskabet og rør i den. Såfremt den virker for fast, kan der tilsættes lidt mere mælk, og virker den for løs, kan der tilsættes lidt mel eller mere havregryn.
- Form frikadellerne med en spiseske dyppet i vand, og steg frikadellerne i olie eller oliemargarine til de er helt gennemstegte.
Noter
Frikadellefarsen kan tilsættes lidt hakkede krydderurter som oregano eller timian.