Kylling á la boller i karry
Kylling à la boller i karry er en velsmagende ret, der kombinerer smagen af den klassiske boller i karry med saftigt kyllingekød. Retten serveres varm over ris, blomkålsris eller sammen med dampet broccoli og grønne bønner.
Ingredienser
Kyllingeboller:
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 æg
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
Karrysauce:
- 3 tsk olie eller margarine
- 1 spsk karry
- 1 løg
- 1 stort æble
- 1 spsk hvedemel
- 2½ dl bouillon grøntsags- eller kyllinge
- 1 dl mælk
Sådan gør du
Kyllingeboller:
- Rør det hakkede kyllingekød med salt, peber, æg, revet løg og knust hvidløg til en sammenhængende fast fars og stil den på køl indtil sovsen er klar.
Karrysauce:
- Hak løg og æble fint.
- Varm olie eller margarine i en tykbundet stor gryde og svits karry heri. Tilsæt løg og æble og svits det i et par min under omrøring. Tilsæt nu mel og rør rundt inden der tilsættes bouillon og mælk og røres godt. Kog nu saucen i ca. 5 min.
- Nu skal saucen blendes, enten med en stavblender, foodprocessor eller blender. Saucen skal være fin uden klumper af løg eller æble og varmes nu op igen i gryden.
- Tag farsen ud af køleskabet og form nu kyllingeboller med en barneske og læg dem forsigtigt ned i saucen i gryden efterhånden som du laver dem. Når alle kyllingeboller er formet og lagt i saucen, koges kyllingebollerne i ca. 10 min. (til de er gennemkogte).
- Ris og broccoli koges og serveres til. Pynt evt. med saltede peanuts, rosiner og æbletern eller hakket persille.
- Løg og æble kan alternativt rives fint inden det svitses til saucen, hvis man ikke har en blender. Blendning kan selvfølgelig også helt undlades, hvis man er ok med at der så er små stykker løg og æble i saucen.
Noter
Retten kan også laves med skært kyllingekød i tern eller strimler, hvis man foretrækker det.