Koldhævede grynboller

Koldhævede grynboller

Grynbollerne her er superlækre nybagte og holder sig også fint dagen efter. Bliver de ikke spist på første eller anden dagen, så egner de sig fortrinligt til at blive frosset.
Ret Bagværk
Antal 20 stk

Ingredienser
  

  • 30 g gær
  • 7 dl koldt vand
  • 200 g ruggryn eller havregryn
  • 200 g hvid hvede eller andet fuldkornsmel
  • 500 g hvedemel
  • 3 spsk chiafrø kan undlades eller erstattes af hørfrø
  • 2 spsk oliven- eller rapsolie
  • 3 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg til pensling
  • sesamfrø og hørfrø til drys

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i det kolde vand.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen med en røreske eller en røremaskine til den er ensartet og hænger sammen i en klump. Dejen skal være klistret, og er den ikke det, tilsættes lidt mere vand.
  • Kom folie over skålen og stil dejen i køleskab til næste dag (min 6 timer, men kan sagtens opbevares på køl i nogle dage og du kan bage bollerne af 2 omgange, hvis du har lyst).
  • Dagen efter tændes ovnen på 220 grader.
  • Brug 2 spiseskeer til at sætte dejen på en bageplade med bagepapir (der bliver ca. 20-22 stk). Lad bollerne efterhæve i 10 min.
  • Pensl bollerne med æg og drys dem med sesamfrø og hørfrø eller andet efter smag. Bollerne bages ca. 20 minutter til de er gyldne.
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.