Kartoffelsalat
Kartoffelsalat med nye kartofler er en fast del af den danske sommermenu, men den er nu dejlig på alle tidspunkter på året. Den serveres gerne med frikadeller eller som tilbehør til grillretter. Kartoffelsalaten kan serveres straks eller forberedes nogle timer i forvejen og trække smag i køleskabet.
Ingredienser
- 500 g kogte, nye kartofler
- 1 bt grønne asparges
- 200 g fine ærter friske eller optøede fra frost
- 1-2 hoveder hjertesalat
Dressing:
- 1 1/2 spsk god mayonnaise
- 1 spsk sød sennep
- 1/2 spsk citronsaft
- salt og peber
- eventuelt lidt honning eller mere sennep efter smag
Pynt:
- 1 håndfuld saltede mandler
- 1 håndfuld frisk citrontimian alternativt dild eller purløg
- blomster fra citrontimian eller andre spiselige blomster, for eksempel purløgsblomster
Sådan gør du
- Kog de rengjorte, nye kartofler og sæt dem til afkøling.
- Bælg ærter eller optøjer og dræn dem fra frost.
- Vask og klargør de grønne asparges. Knæk eller skær den nederste, træge del del væk. Skær aspargesene i mundrette bidder og overhæld med kogende vand i 2 min. Dræn og afkøl dem herefter.
- Vask hjertesalaten og dup bladene tørre i et rent viskestykke eller ved hjælp af en salatslynge.
- Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber. Alt afhængig af typen af sennep kan du tilsætte mere mayonnaise, sennep eller honning efter smag. Jeg bruger gerne "Den ægte Bornholmersennep", da den er tilpas sød.
- Hvis kartoflerne er lidt store, deles de før de vendes i dressingen sammen med halvdelen af ærterne og halvdelen af aspargesene.
- Anret salatbladene i et stort fad eller skåk, og kom kartoffelsalaten henover. Færdiggør kartoffelsalaten ved at drysse de sidste ærter og asparges henover og pynt med saltede mandler og finthakkede krydderurter.