Frisk grønkålssalat

Grøn salat med appelsin og granatæble

Lækker og enkel salat med grønkål.
Salaten er low FODMAP-venlig og særligt god til personer med irritabel tyktarm, da den er mild og skånsom for fordøjelsen. Prøv grønkålssalaten som en let frokost eller et sundt tilbehør til ethvert måltid. Med denne skånsomme og smagfulde salat behøver du ikke at gå på kompromis med hverken smag eller din maves velvære.
Ret Salat & Grønt
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 1 bdt grønkål (ca. 5-6 blade eller ½ pose med skyllet og hakket grønkål)
 • 2 store appelsiner
 • 1 lille granatæble
 • 3 spsk peanuts (saltede)

Dressing:

 • 1 ½ spsk æblecidereddike
 • 3 spsk ahornsirup
 • 3 spsk raps- eller olivenolie
 • salt og peber

Sådan gør du
 

 • Grønkålen skylles og rengøres grundigt i vand. Grønkålen drypper af og frigøres fra stænglen, som kasseres. Grønkålen skæres ud i tynde strimler og kommes i en skål.
 • Appelsinerne skæres fri af skrællen og hver filet skæres fri med en kniv, således at hinden ikke kommer med. Lidt over halvdelen af appelsinstykkerne kommes i grønkålen (resten gemmes til pynt) og appelsinresten presses i hånden ud over skålen med grønkål, således at saften kommer ud.
 • Granatæblet deles i 2 stykker og kernerne frigøres og kommes i en skål. Bland granatæblekerner i salaten, men gem lidt til pynt.
 • Dressingen blandes ved først at røre æbleeddike med ahornsirup og dernæst piskes olien i lidt efter lidt.
 • Smag dressingen til med lidt salt og peber og vend den i salaten. Salaten må gerne stå og trække lidt, men kan også serveres med det samme. Inden servering pyntes salaten færdig med appelsin, granatæble og peanuts.
Keyword grønkål, Irritabel tyktarm, low FODMAP, Tarmvenlig mad
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.