Grøn pesto
Grøn pesto er alsidig og kan bruges som sauce til pasta, spread på brød, topping til pizza eller som smagsgiver i forskellige retter. Det er en velsmagende måde at tilføje intensitet og friskhed til forskellige retter.
Ingredienser
- 2 bt basilikum
- 3 dl olivenolie
- 80 g mandler kan erstattes af pinjekerner eller solsikkekerner
- 60 g parmesanost
- 2 fed hvidløg
- 1 økologisk citron, saften og 1 tsk revet skal heraf
Sådan gør du
- Vask basilikumbladene og medtag gerne den øverste grønne stængel, men undgå den grove nederste del.
- Kom basilikum, olie og hvidløg i en foodprocessor og blend til en ensartet masse. Tilsæt mandler, parmesanost, salt og citronskal og halvdelen af citronsaften. Blend det hele til en ensartet masse og tilsæt eventuelt resten af citronsaften. Smag til. Ønsker du en mere flydende konsistens tilsættes mere olivenolie.
- Pestoen kommes i et glas med skruelåg eller anden lufttæt og egnet beholder. Opbevares i køleskabet og kan holde sig 1 lille uges tid. Anvend pesto på som lækker dip til grøntsags stænger, på brød/knækbrød, tilsæt det til friskkogt fuldkornspasta eller anvend det i Kylling med parma og pesto (LINKES)