Fuldkornsboller

Fuldkornsboller

Disse skønne grovboller er både sunde og luftige, på trods af indholdet af fuldkorn og havregryn. De er mættende, og kan bruges til et utal af måder, eksempelvis i madpakken, som morgenbrød eller som en sandwichbolle til frokost.
Ret Bagværk
Antal 15 stk

Ingredienser
  

 • 120 g knækkede/ skårne rugkerner
 • 5 dl vand
 • 1 dl surmælksprodukt max. 0,7 % fedt
 • 1/4 dl vand
 • 10 g gær
 • 2 dl havregryn
 • 1 1/2 tsk salt
 • 225 g fuldkornsmel grahamsmel eller groft speltmel
 • 260 g hvedemel
 • 1 æg til pensling
 • 3 spsk chiafrø eller sesamfrø

Sådan gør du
 

 • Kog rugkernerne i i 5 dl vand i 5 min. ved svag varme under låg. Lad kernerne køle af til de er lidt lune.
 • Kom surmælksproduktet i kernerne.
 • I en separat skål røres gæren ud i ¼ dl lunkent vand og kommes i kernemassen.
 •  Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen til den er fugtig og klistret (ca. 5 min. i røremaskine). Læg plastfilm over og sæt dejen til hævning i køleskabet natten over i min. 10 timer.
 • Form dejen til 15 boller med 2 spiseskeer. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 20 min. Bollerne pensles med æg og drysses med chiafrø eller sesamfrø, eller hvad du nu ønsker.
 • Bag bollerne ved 225 grader i en forvarmet ovn i ca. 20-25 min i midten af ovnen.
Keyword Bagværk, Boller, Brød, Fuldkornsboller
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.