Rødkålssalat med kirsebær

Frisk rødkålssalat med frugt og grønt

Rødkål har den flotteste farve og en lækker sprødhed, der gør den ideel til middagsbordet, specielt i vinterhalvåret. Til julens fester eller lillejuleaften er den perfekt som tilbehør til enten flæskesteg eller andesteg, og tilbyder dermed et friskt og smagfuldt alternativ til den traditionelle julemiddag.
Ret Salat & Grønt
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 lille rødkål
  • 2 æbler
  • 1 granatæble
  • 1 dl mukimamebønner edamamebønner fra frost
  • 3 spsk kirsebærmarmelade
  • 1-2 spsk olivenolie med citronsmag (kan erstattes er almindelig olivenolie)
  • 2-3 spsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Kasser stok og de yderste blade af rødkålen. Rødkålen snittes fint og kommes i en skål. Rødkålen blandes godt med kirsebærmarmeladen, olie og citronsaft.
  • Æblerne skæres i tern. Granatæblet pilles, så kun kernerne er tilbage, og æbler og granatæblekerne vendes i rødkålssalaten.
  • Mukimamebønner tøes op, enten på forhånd eller ved hjælp af lidt lunkent vand og blandes i salaten.
  • Salaten anrettes på et fad eller i en skål og kan serveres til det meste. Den kan også fint laves en dag i forvejen, da den holder sig fint på køl.
Keyword antiinflammatorisk kost, jul, Rødkålssalat, Salat, salat med frugt og grønt
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.