Frisk rødkålssalat med frugt og grønt
Rødkål har den flotteste farve og en lækker sprødhed, der gør den ideel til middagsbordet, specielt i vinterhalvåret. Til julens fester eller lillejuleaften er den perfekt som tilbehør til enten flæskesteg eller andesteg, og tilbyder dermed et friskt og smagfuldt alternativ til den traditionelle julemiddag.
Ingredienser
- 1 lille rødkål
- 2 æbler
- 1 granatæble
- 1 dl mukimamebønner edamamebønner fra frost
- 3 spsk kirsebærmarmelade
- 1-2 spsk olivenolie med citronsmag (kan erstattes er almindelig olivenolie)
- 2-3 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Kasser stok og de yderste blade af rødkålen. Rødkålen snittes fint og kommes i en skål. Rødkålen blandes godt med kirsebærmarmeladen, olie og citronsaft.
- Æblerne skæres i tern. Granatæblet pilles, så kun kernerne er tilbage, og æbler og granatæblekerne vendes i rødkålssalaten.
- Mukimamebønner tøes op, enten på forhånd eller ved hjælp af lidt lunkent vand og blandes i salaten.
- Salaten anrettes på et fad eller i en skål og kan serveres til det meste. Den kan også fint laves en dag i forvejen, da den holder sig fint på køl.