Frisk grønkålssalat
Grønkål er en vitaminbombe uden lige, og din tarmflora vil elske dig for at skrue op for indtaget. Grønkål kan opleves som en tør og strid ingrediens i salatskålen, hvis ikke den får lidt kærlighed. Dressing er derfor et must, hvis du gerne vil have succes med at bruge grønkål i rå mængder i salater.
Ingredienser
- 1/2 ps frisk, hakket grønkål
- 2-3 appelsiner
- 1/2 granatæble, kernerne heraf
- 3 spsk peanuts
Dressing:
- 1 1/2 spsk æblecidereddike
- 2 1/2 spsk ahornsirup
- 3 spsk koldpresset raps- eller olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Grønkålen skylles og tørres i et rent viskestykke eller med en salatslynge, og kommes i en skål.
- Dressingen piskes sammen og vendes i grønkålen. Her kan man enten lade skålen stå og trække et par timer på køl, eller massere dressingen ind i kålen i et minuts tid, brug gerne engangshandsker.
- Appelsinerne skrælles med en kniv og skæres i fileter. Granatæblet pilles, og både kerner og appelsin vendes i grønkålen. Kom gerne saften fra spækbrættet med i salaten, da dette også er med til at blødgøre grønkålen.
- Anret salaten i en skål eller på et fad og pynt med peanuts.