Frisk grønkålssalat

Frisk grønkålssalat

Grønkål er en vitaminbombe uden lige, og din tarmflora vil elske dig for at skrue op for indtaget. Grønkål kan opleves som en tør og strid ingrediens i salatskålen, hvis ikke den får lidt kærlighed. Dressing er derfor et must, hvis du gerne vil have succes med at bruge grønkål i rå mængder i salater.
Ret Salat & Grønt
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 1/2 ps frisk, hakket grønkål
 • 2-3 appelsiner
 • 1/2 granatæble, kernerne heraf
 • 3 spsk peanuts

Dressing:

 • 1 1/2 spsk æblecidereddike
 • 2 1/2 spsk ahornsirup
 • 3 spsk koldpresset raps- eller olivenolie
 • salt og peber

Sådan gør du
 

 • Grønkålen skylles og tørres i et rent viskestykke eller med en salatslynge, og kommes i en skål.
 • Dressingen piskes sammen og vendes i grønkålen. Her kan man enten lade skålen stå og trække et par timer på køl, eller massere dressingen ind i kålen i et minuts tid, brug gerne engangshandsker.
 • Appelsinerne skrælles med en kniv og skæres i fileter. Granatæblet pilles, og både kerner og appelsin vendes i grønkålen. Kom gerne saften fra spækbrættet med i salaten, da dette også er med til at blødgøre grønkålen.
 • Anret salaten i en skål eller på et fad og pynt med peanuts.
Keyword blomkål, grønkål, Salat, Sund tarmflora
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.