Fiskefad med bønner og blomkål
Lækker ovnret med fisk og grønt, som kan serveres hele året rundt. Retten er nem at lave og grøntsagerne kan sagtens variere, alt efter hvad man har liggende i køleskabet.
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 480 gram torskefilet alternativt sejfilet
- 175 gram grønne bønner friske eller fra frost
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1 citron
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° Rør garam masala sammen med gurkemeje. Vask blomkålen og del den i store buketter. Vend nu blomkålen med halvdelen af krydderiblandingen, olivenolien og lidt salt, inden den kommes i et stort ovnfast fad. Tilsæt kokosmælk og forbag nu blomkålen i 15 min. ved 200°
- Del torsken i portionsstykker (1 per person) og krydr med salt, peber og resten af krydderiblandingen. Klargør de grønne bønner (hvis du bruger friske, skal de skylles og nippes).
- Tag blomkålen ud af ovnen, og læg fisken ned i kokosmælken, blandt blomkålen og tilsæt de grønne bønner til fadet. Sæt nu fadet tilbage i ovnen og bag ved 200° i ca. 15 min.
- Fiskefadet serveres med nykogte ris eller blomkålsris. Servér med lidt frisk citron eller lime.