Coleslaw
Coleslaw er kendt for sin kontrast mellem den sprøde tekstur af kålen og gulerødderne samt den cremede og let syrlige dressing. Det er et populært tilbehør, der ofte serveres ved grillfester, picnic eller som et element i sandwiches og burgere.
Ingredienser
- 4 gulerødder
- 400 g hvidkål
- 1 håndfuld persille
Dressing:
- 1 1/2 dl græsk yoghurt eller yoghurt naturel
- 2 spsk god mayonnaise
- 2 tsk dijonsennep
- 2 1/2 spsk æblecidereddike
- 1/2-1 spsk honning
- salt og peber
Sådan gør du
- Vask og skræl gulerødderne. Fjern de yderste blade på hvidkålen og skær et passende stykke af (ca. 400g).
- Skyl hvidkålen, dryp den af og kom både hvidkål og gulerod i foodprocessoren og riv begge dele groft. Har man ikke en foodprocessor kan man rive gulerødderne på et rivejern og snitte hvidkålen fint med en kniv.
- Dressingen piskes sammen og smages til med honning, salt og peber. Vend de revne grøntsager med dressingen og smag til.
- Inden servering drysses grofthakket persille over.