Choko-rugboller
Disse choko-rugboller er perfekte som en lille snack på farten eller når morgenmaden skal forsødes en smule. Lad dig ikke forskrække over brugen af rugmel, da dette kombineret med chokoladen blot giver en intens og fyldig smag.
Ingredienser
- 10 g gær
- 4 dl koldt vand
- 2 dl syrnet mælkeprodukt fx A38 eller yoghurt naturel max. 0,7% fedt
- 1 spsk oliven- eller rapsolie
- 1 1/2 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 task vaniljesukker
- 3 dl havregryn gerne grovvalsede
- 300 g rugmel
- 250-275 g hvedemel
- 75 g mørk chokolade
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Udrør gæren i koldt vand.
- Tilsæt syrnet mælkeprodukt, salt, honning, vaniljesukker og olie.
- Kom så havregryn i og rør rundt, herefter rugmel og til slut hvedemelet, men hold lidt tilbage og vurdér om dejen skal have det hele. Ælt dejen godt i gennem på en røremaskine, dejen skal være sammenhængende, men lidt klistret. Dejen sættes til hævning i køleskabet natten over (min. 6-8 timer).
- Tag dejen ud af køleskabet og placer formede boller på en bageplade med bagepapir, form bollerne med 2 spiseskeer.
- Lad bollerne hæve i 20 min. inden de pensles med æg og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Afkøles på bagrist. Kan spises både lune som kolde og egner sig godt som et mellemmåltid. Bollerne kan med fordel fryses.