Chia knækbrød
Chia-knækbrød er perfekt som en sund snack eller som et let alternativ til traditionelt brød. Det kan spises alene eller serveres med pålæg, ost eller dip for ekstra variation.
Ingredienser
- 1 dl chiafrø
- 2 1/2 dl vand
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1,5 dl græskarkerner
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 140 grader varmluft.
- Hæld alle kerner, inkl. chiafrø, i en skål sammen med salt. Tilsæt 2½ dl vand og rør rundt.
- Lad dejen hvile i ca. 10 minutter, så hørfrø og chiafrø får en chance for at suge væsken til sig. Rør så godt rundt igen, og dejen er klar til brug. Føles dejen for tør, tilsættes lidt mere vand.
- Spred ud på en bageplade med en dejskraber, til dejen er ensartet fordelt. Snit firkanter i dejen med en pizzaskærer.
- Bag i ovnen ved 140 grader varmluft i ca. 1 lille time (afhængigt af din ovn, men hold øje undervejs). Knækbrødene skal bages helt sprøde.Lad dem afkøle, inden du knækker dem op. Køles ned og opbevares i et glas/beholder med tætsluttende låg.