Broccolisalat

Broccolisalat

Denne broccolisalat er farverig, smagfuld og fyldt med næringsstoffer. Opskriften afbalancerer det søde, syrlige og knasende, som skaber en salat, der er ideel som en let frokost, en sidesalat eller som en frisk og sund bid til enhver lejlighed.
Ret Salat & Grønt
Antal 4

Ingredienser
  

Broccolisalat:

  • 1 stort broccolihoved
  • 150 g edamamebønner fra frost
  • 1 1/2 dl grov bulgur
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 bt frisk persille

Dressing:

  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
  • 3 spsk honning
  • 3-4 spsk koldpresset olivenolie eller rapsolie
  • 1/2 fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Bulguren koges i 3 dl vand i ca. 10 min. (eller som anvist på pakken). Så snart bulguren er kogt skylles den i en sigte under kold vand.
  • Herefter tilsættes de frosne bønner og den friskhakkede persille.
  • Broccolien vaskes og skæres i passende stykker og dampes i ca. 3-4 min. og afkøles. 
  • Abrikoserne skæres i tynde strimler. 
  • Dressingen tilsættes bulguren med bønnerne og broccolien vendes forsigtigt i. Til slut pyntes med abrikos.

Dressing:

  • Citronen presses og saften blandes med eddike, honning og hvidløg. Herefter tilsættes olivenolien i en tynd stråle, mens der piskes, så dressingen bliver lidt tyk.
  • Dressingen smages til med salt og peber.
Keyword antiinflammatorisk kost, Broccoli, Salat
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.