Bolognese

Bolognese

En italiensk klassiker, som findes i et utal af variationer. Denne variation lægger vægt på at booste grøntindtaget, så derfor er der tilføjet revet gulerod og peberfrugt, men næsten alle slags grøntsager kan bruges.
Ret Nemme retter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g oksekød hakket (max 12% fedt)
  • 1 spsk olivenolie eventuelt hvidløgsolie
  • 3 soltørrede tomater
  • 1 stor rød snack peber
  • 1 stort rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 gulerødder
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk basilikum
  • ½ tsk sød paprika
  • 1 spsk grøntsags bouillon pulver eller flydende

Sådan gør du
 

  • Klargør grøntsagerne. Løg og hvidløg hakkes. Riv gulerødderne på et rivejern, finsnit de soltørrede tomater og skær peberfrugten i tern.
  • Svits løg og hvidløg i olien og tilsæt det hakkede kød. Svits indtil kødet er brunet og tilsæt så de revne gulerødder, soltørrede tomater og peberfrugten og brun det hele godt, inden der tilsættes hakket tomat og vand.
  • Kom oregano, basilikum, paprika og grøntsagsbouillon i og rør godt rundt. Kom låg på gryden og lad kødsovsen småkoge i min. 30 min. Smag til med salt og peber.
  • Bolognese serveres med fuldkornspasta, kogte kartofler, ris, quinoa eller bulgur, samt en god salat/råkost.
Keyword Bolognese, nem aftensmad
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.