Bønnesalat
Dejlig og farverig bønnesalat, perfekt som en let frokost, som tilbehør til grillretter eller en farverig tilføjelse til buffeten. Denne bønnesalat vil fortrylle dine smagsløg og tilbyde en sund og tilfredsstillende oplevelse.
Ingredienser
- 500 g grønne bønner (haricots verts) friske eller frosne
- 2 dl grønkål
- 1 dl persille
- 225 g cherrytomater gerne røde og gule
- 1 håndfuld oliven og fetaost til pynt
- hvidløgsolie til stegning kan erstattes af 1-2 fed hakket hvidløg og olivenolie
Dressing:
- 6 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 spsk honning
- 1 knsp dijonsennep
- salt og peber
Sådan gør du
- Anvendes friske bønner, starter du med at nippe dem og skylle dem godt. Damp bønnerne i en gryde med vand i ca. 3-4 min. Hæld bønnerne i en sigte og steg dem herefter på en pande i olivenolie i ca. 4 min. eller indtil at bønnerne er tilpas møre, men stadig med let bid i. Bruges frosne bønner, så kan du nøjes med at stege dem. Smag bønnerne til med lidt salt og køl dem af (må max være lidt lune ved servering).
- Skær stilken fra grønkålen og hak kålen fint. Hak ligeledes persille og bland dette med grønkålen. Tomaterne halveres.
- Alle ingredienser til dressingen blandes i en flaske eller anden tætsluttende beholder og rystes godt. Dressingen kan naturligvis også piskes sammen i en skål, men rystemetoden er bare dejlig let og giver en cremet dressing på no time. Smag dressingen til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning, sennep eller olie efter smag.
- Dressingen vendes i de afkølede bønner, tilsæt så grønkål og persille og vend godt rundt. Tilslut tilsættes tomater og der pyntes af med oliven og feta.