Bønnebrownie
Glutenfri brownie med et twist. Lækker og intens smag i denne version med bl.a. dadler, mandler og ikke mindst sorte bønner. Bælgfrugter er nemlig også gode i kager!
Ingredienser
- 50 g mandler
- 1 æg
- 25 g oliemargarine
- 100 g dadler uden sten
- 120 g sorte bønner kogte
- 2 spsk kakao
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 knsp salt
- ½ dl stærk kaffe
- 50 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at lave lidt stærk kaffe, så den kan køle lidt af.
- Kom mandler i en foodprocesser/blender og blend det fint (som mandelmel).
- Tilsæt æg, oliemargarine, dadler, kogte bønner, kakaopulver, salt og kaffe.
- Blend til dejen er helt ensartet.
- Beklæd en lille form/ildfast fad (max 24 x 13) med bagepapir og kom dejen heri.
- Fordel den hakkede chokolade ovenpå dejen og tryk den ned i dejen med en dejskraber/ske.
- Bag nu kagen 20-25 min. ved 180 grader.
- Afkøl kagen, skær den i mindre stykker og pynt med fx bær, valnødder eller lignende. Kagen smager også godt med lidt cremefraiche eller is til.
- Kagen kan med fordel bages dagen før servering, da den kun bliver bedre af at sætte sig.