Bønnebrownie

Bønnebrownie

Glutenfri brownie med et twist. Lækker og intens smag i denne version med bl.a. dadler, mandler og ikke mindst sorte bønner. Bælgfrugter er nemlig også gode i kager!
Ret Bagværk, Snack
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 50 g mandler
  • 1 æg
  • 25 g oliemargarine
  • 100 g dadler uden sten
  • 120 g sorte bønner kogte
  • 2 spsk kakao
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt
  • ½ dl stærk kaffe
  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Start med at lave lidt stærk kaffe, så den kan køle lidt af.
  • Kom mandler i en foodprocesser/blender og blend det fint (som mandelmel).
  • Tilsæt æg, oliemargarine, dadler, kogte bønner, kakaopulver, salt og kaffe.
  • Blend til dejen er helt ensartet.
  • Beklæd en lille form/ildfast fad (max 24 x 13) med bagepapir og kom dejen heri.
  • Fordel den hakkede chokolade ovenpå dejen og tryk den ned i dejen med en dejskraber/ske.
  • Bag nu kagen 20-25 min. ved 180 grader.
  • Afkøl kagen, skær den i mindre stykker og pynt med fx bær, valnødder eller lignende. Kagen smager også godt med lidt cremefraiche eller is til.
  • Kagen kan med fordel bages dagen før servering, da den kun bliver bedre af at sætte sig.
Keyword bælgfrugter, bønnebrownie, brownie, glutenfri brownie, glutenfri kage, kage med bælgfrugter, sødt uden sukker, sorte bønner
Denne hjemmeside anvender cookies for at optimere dit besøg, generere statistik og huske dine præferencer. Hvis du accepterer cookies, behandler hjemmesiden kortvarigt din IP-adresse for at måle trafikken på webstedet. Ved at trykke ‘Yderligere info’ kan du finde information om brugen af cookies.