Blomkålscouscous
Denne ret kan serveres til det meste, men smager især skønt sammen med dampet torsk eller en anden hvid fisk. Ved at erstatte couscous med blomkål, får man også en ret med færre kulhydrater, flere fibre og næringsstoffer.
Ingredienser
- 3/4-1 blomkålshovede
- 200 g blommetomater
- 1 1/2 dl fine ærter frosne
- 50 g pinjekerner
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 håndfuld frisk basilikum
Dressing:
- 1/2 citron skal og saften heraf
- 2 spsk olivenolie
- 1 knsp stødt spidskommen
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Rist pinjekernerne på en tør pande indtil de er let gyldne, og stil dem til afkøling.
- Vask blomkålen og hak den groft. Hvis man ønsker finthakket blomkål i stedet, kan man med fordel rive den på et rivejern. Vask tomaterne og halver dem.
- Hak persille og basilikum fint.
- Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
- Herefter vendes blomkål, tomater og optøede ærter med dressingen.
- Bland nu 3/4 af de finthakkede krydderurter med couscousblandingen. Blomkålscouscousen anrettes på et fad eller i en skål og toppes med de sidste krydderurter og de ristede pinjekerner.