Bagt blomkål
Bagte blomkål serveres som tilbehør til for eksempel fisk, fjerkræ eller kød sammen med en god blandet salat eller andet grønt.
Ingredienser
- 1 stort blomkål
- 4 spsk raps- eller olivenolie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Gør en bageplade klar med et stykke bagepapir.
- Vask og rens blomkålet, fjern blade og skær det nederste af stilken af. Stil nu blomkålet op (med stilken nedad) på et skærebræt og skær ca. 1½-2 cm tykke skiver. Kom blomkålsskiverne (og evt. smulder) på bagepladen. Blomkålene bages nu ca. 20 min. midt i ovnen. Servér som tilbehør til fx fisk , fjerkræ eller kød sammen med en god blandet salat eller andet grønt.
- Rør olie, paprika og hvidløgspulver sammen og pensel blomkålen med olieblandingen.
- Blomkålene bages nu ca. 20 min. midt i ovnen.