Arabisk bulgursalat
Lækker fyldig salat med masser af smagsnuancer og konsistens, der ikke kun smager fantastisk, men også rig på næringsstoffer. Bulguren danner en fiberfyldt base, der understøtter en sund fordøjelse, samtidig med at de giver langvarig mæthed. Denne arabisk inspirerede salat kan laves året rundt, da fyldet består af ingredienser, som er tilgængelige hele året. Samlet set er denne salat ikke kun en fest for smagsløgene, men også en nærende og sund tilføjelse til din kost, der kan støtte din generelle sundhed og velvære.
Ingredienser
- 1 ½ dl grov bulgur (eller couscous)
- 1 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 appelsiner
- 1 lille rødløg kan udelades
- 50 g mandler
- 1 bdt mynte
- 1 bdt persille
- 50 g fetaost
- 1 granatæble
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog bulgur som angivet på emballagen sammen med presset hvidløg, og sæt det på køl.
- Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i fileter. Hak rødløg, mandler, mynte og persille.
- Vend den afkølede bulgur med gulerødder, appelsiner, rødløg, mandler og krydderurter.
- Halvér granatæblet og bank kernerne ud med en grydeske (gøres bedst i en vask, hvor du har stillet en skål til at opsamle kernerne i, da det kan sprøjte lidt undervejs). Bland granat æblekernerne i salaten.
- Smag salaten til med salt og peber og smuldr fetaosten over lige inden servering.