Indisk quinoa gryde
Lækker one pot gryderet med varme krydderier. Som alle one pots gryderetter er denne nem og hurtig i en travl hverdag, og man variere med de grøntsager, som køleskabet nu lige råder over. Eksempelvis gulerod, blomkål, squash, aubergine og broccoli.
Ingredienser
- 2½ dl quinoa, skyllet
- 6 dl grøntsags bouillon
- 2 røde snackpeber, skåret i tynde strimler
- 1 rødløg, i halve, tynde skiver
- 3 søde kartofler, skåret i små tern
- 100 g frisk spinat , skyllet og drænet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk olivenolie
- salt & peber
- hakket persille eller koriander til pynt
Krydderiblanding:
- 2 spsk tomatpuré
- 1 spsk æblecidereddike
- 2 tsk sød paprika
- 1 tsk stødt ingefær
- 2 tsk stødt koriander
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk kanel
- ½ tsk stødt chili
- 1 tsk stødt spidskommen
Sådan gør du
- Klargør alle grøntsager og quinoa.
- Varm en gryde op til medium varme, tilsæt olivenolien og svits løg og hvidløg heri 4-5 min. Tilsæt søde kartofler og peberfrugt og lad det stege med i 5 min.
- Nu tilsættes krydderiblandingen og vendes godt rundt.
- Kom den skyllede quinoa i gryden sammen med bouillonen.
- Læg nu låg på gryden og lad det simre i 20-25 min til kartofler og quinoa er kogt mørt. Tilsæt nu spinaten, vend det rundt og læg igen låg på gryden.
- Tjek efter et par minutter, og når spinaten er faldet sammen, er retten klar og kan smages til med salt og peber.
- Anrettes i skåle og pyntes med hakket persille eller koriander. Smager også godt med en klat creme fraiche og måske lidt ristede nødder på toppen.