Yoghurttrifli med appelsin og kiwi (low FODMAP venlig) 2 port.
- 1 appelsin
- 2 kiwier
- 6 dl laktosefri yoghurt naturel*
- ½ tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
- 15 g rørsukker
- 20 finthakkede mandler
Sådan gør du:
Dræn yoghurten i et kaffefiler indtil den er fast som græsk yoghurt. Fjern skræl fra kiwi og skær skrællen af appelsinen med en kniv, hvorefter du skærer hver enkelt appelsinfilet fri. Snit frugten i passende mindre stykker. Når yoghurten er drænet røres den sammen med rørsukker og vaniljepulver. Fordel lidt af frugten i et par små glas eller glasskåle. Drys med lidt hakkede mandler og kom lidt yoghurt ovenpå. Gentag herefter lagvis med frugt, mandler og yoghurt. Afslut med lidt frisk frugt og hakkede mandler.
* (Laktosefri yoghurt kan erstattes af 3 dl Cheasy skyr m/ vanilje, som så anvendes direkte, såfremt du ikke behøver at vælge laktosefri).