Ingredienser:
- 250g rosenkål, revet
- 2 gulerødder, revet
- 2 æbler, revet
- Dressing:
- ½ tsk Dijon sennep
- 2 dl yoghurt /skyr (pære/banan)
- Salt og peber
- Citronsaft, friskpresset
- 1 lille håndfuld hasselnødder, grofthakkede
Sådan gør du:
Vask rosenkålene, fjern de yderste blade og skær nederste stok af. Skræl og vask gulerødderne og kom så både gulerødder og rosenkål i foodprocessoren og riv begge dele. Æblerne vaskes, skæres i både og kernehuset fjernes. Dryp æblerne med lidt frisk citronsaft inden de også kommes i foodprocessoren.
Dressingen piskes sammen og smages let til med salt og friskkværnet peber.
Bland den revne rosenkål, gulerod og æble godt og vend dressingen i. Smag evt. til med salt, peber og lidt mere citronsaft. Salaten toppes med grofthakkede hasselnødder. Serveres straks som tilbehør til hovedret.