Veggie bolognese

Veggie bolognese

En sikker vinder hos hele familien på de kødfrie dage. Fyldt med masser af grøntsager, linser og krydderurter, der leder smagsløgene hen mod det italienske køkken.
Ret Hovedret
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 3 gulerødder
  • 250 gram champignon
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 rød snack peber
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk tomatpuré
  • 2 spsk mørk balsamico eddike
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk sød paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • 2 spsk Olivenolie
  • 2 dl røde linser
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2 ds hakkede tomater el. 1 flaske tomat passata

Til servering: Kogt fuldkorns pasta, bønnepasta eller blomkålsris. Revet parmesan og hakket persille til at drysse på.

    Sådan gør du
     

    • Alle grøntsager rengøres og hakkes fint, og har du en foodprocessor, så er den ideel til formålet. Start med at hakke løg, hvidløg og gulerod og kom det i en stor varm gryde med olivenolie. Hak dernæst alle øvrige grøntsager og kom det hele i gryden. Svits nu alle grøntsager i ca. 5 min.
      Tilsæt tomatpuré, balsamico og krydderier, vend det rundt og lad det stege i et par minutter. Hernæst tilsættes hakkede tomater/tomat passata, grøntsagsbouillon og røde linser. Gryden bringes i kog og småkoger i ca. 25-30 min. til alle ingredienser er møre.
      Imens tilberedes tilbehøret ex fuldkornspasta, revet parmesan og hakket persille.
      Smag veggie bolognesen til med salt og peber.
      Anret pasta i tallerkener/skåle, top med veggie bolognese og drys med revet parmesan og lidt hakket persille.
    Keyword bælgfrugter, vegetarisk, veggie bolognese