Tre fejl du ikke må begå, hvis du vil tabe dig

Kun at tale til fornuften er måske den mest misforståede tilgang til sundhed, hvis du spørger mig. De fleste ved godt, at de skal røre sig mere, spise flere grøntsager og mindre kage. Det er ikke fornuften, der er noget galt med. Den største udfordring i et vægttab er den metode, du bruger til at tabe dig!

Læs med her og find ud af, om du er på vej til at begå de tre største fejl i forsøget på at tabe dig?

slankekur_lone_rosenkilde


Fejl#1 Du overvejer at følge en ugebladskur, der kan give dig et hurtigt vægttab

Flere undersøgelser peger på, at en restriktiv slankekur er det mest sikre fingerpeg om, at man vil tage på i fremtiden. Fire ud af ti vejer mere efter en slankekur, end da de begyndte kuren, og kun en ud af ti bevarer en fjerdedel af det opnåede vægttab.

Restriktive slankekure gør ikke kun folk tykkere over tid. De er også en af de vigtigste årsager til, at flere og flere kvinder udvikler et anstrengt forhold til mad.

Hvis du har mange slankekure bag dig, er du trænet i at følge et sæt regler omkring mad, men glemmer at arbejde med det mentale og lytte til kroppens signaler i forhold til sult og mæthed. Du behøver med andre ord ikke at lytte til din krop, når du er på slankekur. Men når du stopper og alle reglerne bortfalder, hvad har du så at rette dig efter? Det er ofte her, at de fleste tager de tabte kilo på igen.


Fejl#2 Du deler din mad op i tilladt og forbudt

Utallige psykologiske undersøgelser viser, at jo mere du nægter dig selv noget bestemt mad, jo større bliver din lyst til netop det. Du udvikler cravings, som er en ubændig trang til noget bestemt.

Cravings efter det ”forbudte” mad viser dig, at din tankegang er inde på et forkert spor, hvor du opdeler mad i tilladt og forbudt og lader madregler og restriktioner kontrollere din vægt.

Når du beslutter dig for, at du må spise alt, så bliver det før så forbudte mad knap så spændende. Det kan godt være, at du stadig vil have lyst til chokolade og chips, også i store mængder, men så snart du ved, at du må spise det hver gang, du virkelig har lyst, så mister chokoladen noget af sin tiltrækningskraft. Nu gælder det nemlig ikke om at udrydde den, mens du kan – for du kan jo i princippet stadig få mere af det i morgen.


Fejl#3 Du springer måltider over for at spare kalorier sammen

Når du springer måltider over for at spare kalorier sammen, ignorerer du bevidst din krops signaler om naturlig sult. Der skal ikke gå mere end 5 timer uden mad, før dit blodsukker falder så meget, at du bliver din egen værste fjende, når det gælder kalorier.

Med et lavt blodsukker sættes din fornuft på stand by og dine instinkter tager over. Det er på dette stadie, at du er villig til at plyndre en tankstation eller tømme ungernes nutella-glas, bare for at få nogle hurtige kalorier indenbords. Gulerødder, rugbrød og æbler bliver pludselig uinteressant, mens fast food, chips og slik får tænderne til at løbe i vand.

Hvis du virkelig vil tabe dig, så er det din naturlige sult, du skal værdsætte ved at spise, når du er sulten. Din sult er faktisk din bedste slankeguide.


Ønsker du et effektivt farvel til kalorietælling og i stedet sætte kurs mod et sundt og varigt vægttab?

Jeg garanterer professionel vejledning og støtte på din rejse mod et sundere liv.